Aurinkoenergia

Aurinkoenergia

Aurinkoenergia muuntuu vaivattomasti sähköksi SolarWind Oy:n ratkaisuilla. Suomi on yleisten kuvitelmien vastaisesti yllättävän hyvä maa aurinkoenergian muuntamiselle sähköksi. SolarWind Oy on keskittynyt erityisesti pohjoisten olojemme muuntamiseen mahdollisimman halvaksi aurinkosähköksi. Koska Suomi sijaitsee hyvin pohjoisessa, on Suomen oloissa tärkeintä keskittyä aurinkosähkön tuottamiseen matalan auringon kulman aikana. Suomessa aurinkoenergia on talvella pientä, mutta sen sijaan vastaavasti kesällä suurempaa kuin monissa Keski-Euroopan maissa. Suomessakin keskikesän aikana aurinkoenergia on hyödynnettävissä jopa 20-24 tuntia vuorokaudessa. Kerätty aurinkoenergia voidaan muuttaa aurinkosähköksi laadukkaiden aurinkopaneelien avulla.

Suomessa tehokas tuotantoaika on 9 kuukauden aika 1.2-1.11 ja usein sähkön tarvekin on tänä aikana suuri mm. kevättalven ja kevään aurinkoisilla pakkaspäivillä lämmitykseen. Kesällä sähköntarve on mm. ilmastointiin, jääkaappiin ja pakastimeen ja syksyn kirpeillä pakkaskeleillä taas esimerkiksi lämmitykseen. Kohteen koosta ja sijainnista riippuen päästään sähkön hinnassa aurinkopaneelien takuuaikana 3-5 cnt/kWh hintatasoon sisältäen kaikki siirtomaksut ja verot.

Näin aurinkoenergia muutetaan sähköksi

SolarWind Oy:n aurinkopaneelit on valikoitu erityisesti tätä matalan auringon kulman tuotantoa ajatellen siten että ne muuntavat mahdollisimman pienessä kulmassa aurinkoenergian aurinkosähköksi ja siten vähentävät kohteen sähkönkulutusta ja mikä parasta sähkölaskua. Aurinkopaneeleihin on valittu mm. PVB-kalvo perinteisen EVA-kalvon sijaan, mikä vähentää matalan kulman auringon heijastusta ja parantaa merkittävästi sähkön tuotantoa. Kaikki laitteet on suunniteltu käynnistymään jo mahdollisimman pienellä aurinkosäteilyllä.

SolarWind Oy käyttämät suurimpien valmistajien MPPT invertterit puolestaan optimoivat pienen kulman paneeleiden tuottaman sähköntuotannon ja muuntavat ne kohteen sähköverkkoon suoraan sopivaksi sähköksi. Kaikki laitteet on sertifioitu ja hyväksytty Suomen sähköverkkoon sopivaksi.

Aurinkoenergia, jonka muutat kohteesi aurinkosähköksi säästää sinulta suoraan sähkölaskun kuluissa. Sähkönhinnan lisäksi säästät korkeamman siirtomaksun ja kaikki laskutuslisät ja sähköverot. Samalla varmistat sen ettei tähän osaan kulutustasi tule sähköveron tai siirtomaksun kautta tule korotuksia seuraavan 30 vuoden takuuaikana.

SolarWind ja aurinkoenergia

Kytkemme aurinkosähköjärjestelmän myös sähköverkkoon, jolloin järjestelmän tuottama ylimääräinen sähkö on mahdollista myydä verkkoon. Järjestelmä mitoitetaan kuitenkin yleensä niin että normaalissa tilanteessa kaikki tuotettu sähkö saadaan käytettyä. Se on kaikista tehokkain tapa sillä sähköverkkoon syötetystä sähköstä ei makseta siirtomaksua, jolloin verkkoon myytävästä sähköstä saatava hinta on pienempi kuin verkosta ostetun sähkön hinta. Sähkön myynti voi järjestelmän oikeasta mitoituksesta huolimatta tulla välillä kysymykseen, jos asiakas lähtee esimerkiksi lomamatkalle, jolloin sähkönkulutus laskee reilusti. Tällaisessakaan tapauksessa sähköverkkoon kytketyn järjestelmän tuottama sähkö ei siten mene hukkaan.
Tehokasta sähköntuottoa
Kesällä tuottoaika on jopa 20-24 tuntia
Laadukkaat ratkaisut
Käytämme vain tunnettujen valmistajien laitteita
Takuu
Kaikissa tuotteissamme on pitkät takuuajat