Aurinkosähköjärjestelmä

Aurinkosähköjärjestelmä

Aurinkosähköjärjestelmä omakotitaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin sekä suurempiinkin teollisuuslaitoksiin löytyy Solarwind by Janneniska Oy:n valikoimasta. Aurinkosähköjärjestelmä on asennettavissa erilaisille kattomateriaaleille. Meiltä löytyy ratkaisut tiilikatoille, huopakatoille, peltikatoille sekä monille muille materiaaleille. Ratkaisuja löytyy myös niin tasakatoille kuin vinokatoille. Aurinkosähköjärjestelmä on myös asennettavissa kattojen lisäksi esimerkiksi maahan, jos tila sen sallii. Tämä on hyvä ratkaisu suuremmissa aurinkosähkövoimaloissa, joissa rakennusten kattotila ei ole riittävä tarvittavalle määrälle paneeleita mutta yrityksen tontilta löytyy suuri määrä ylimääräistä tilaa.

Toteuttamamme aurinkosähköjärjestelmä koostuu tavallisesti paneeleista, niiden telineistä, invertteristä sekä tarvittavista sähköjohdoista. Tarvittaessa aurinkosähköjärjestelmä on kuitenkin mukautettavissa asiakkaan toiveiden mukaisesti. Esimerkiksi kesämökkiasukkaat haluavat usein varavirtajärjestelmän pimeiden hetkien varalle. Tämä on lähes välttämätöntä kesämökeissä, joita ei ole kytketty ollenkaan valtion sähköverkkoon. Tällöin toimitamme ja asennamme asiakkaalle edellä kuvattujen komponenttien lisäksi tarvittavan määrän akkuja sekä niiden latauksen ja purkamisen hallitsemiseen tarvittavan lataussäätimen. Akut ja lataussäädin tuovat järjestelmälle lisähintaa, mutta sitäkin enemmän hyötyjä.

Aurinkosähköjärjestelmä monipuolisilla ominaisuuksilla

Aurinkosähköjärjestelmässämme olevat paneelit ovat Liettualaisen SoliTekin valmistamia paneeleita. Niitä on saatavilla niin 250 watin kuin 300 watin malleina. Yleensä omakotitaloihin asentamamme aurinkosähköjärjestelmä on 2-5 kilowatin järjestelmä eli ne koostuvat 8-20 aurinkopaneelista. Kesämökeillä sähkönkulutus on usein selvästi pienempää, jolloin kohteeseen riittää 500 watin aurinkosähköjärjestelmä, joka tyypillisesti sisältää kaksi paneelia. Suurempiin teollisuusjärjestelmiin toimitamme ja asennamme tarvittaessa jopa tuhansia paneeleita. Invertteri on tärkeä osa aurinkosähköjärjestelmää. Invertterin tehtävä on muuntaa aurinkopaneeleilta tuleva tasasähkö vaihtosähköksi. Myös valtion verkosta tuleva sähkö on vaihtovirtaa eli vaihtosähkö, joten myös kaikki talon sisällä olevat komponentit toimivat vaihtosähköllä. Elleivät suoraan niin erillisen muuntajan avulla. Sen takia invertteri on lähes välttämätön osa järjestelmää. Joillakin kesämökeillä olemme jättäneet invertterin asentamatta, sillä mökissä on ollut poikkeuksellisesti normaalin 230 vaihtosähköjärjestelmän sijaan 12 voltin tasasähköjärjestelmä.

Yrityksemme käyttämä invertteri on Omronin valmistama 7 kilowatin invertteri. Se pystyy tarvittaessa toimimaan myös hieman yli nimellisen tehonsa eli noin 11 kilowatin teholla. Invertteri alkaa muista inverttereistä poiketen toimimaan tavallista pienemmillä jännitteillä. Se käynnistyy jo noin 200 voltin jännitteellä. Toinen invertteriratkaisumme erikoisuus on monen invertterin käyttö suuremissa järjestelmissä. Usein suuremmissa usean sadan paneelin järjestelmissä käytetään yhtä suurta keskusinvertteriä, mutta meidän yrityksemme ratkaisu perustuu usean 7 kilowatin invertterin käyttöön. Käyttöönottohinta saattaa tällöin olla hieman yhtä suurta invertteriä kalliimpi, mutta tällöin säästytään monimutkaisilta johdotuksilta, huoltokustannukset ovat halvemmat sekä invertterin vikatilanteissa pois kytkeytyy vain pieni osa järjestelmästä koko järjestelmän sijaan. Aurinkosähköjärjestelmään investoitaessa täytyy huomioida koko järjestelmän elinkaaren kustannukset. Alkuun halvimmalta vaikuttava aurinkosähköjärjestelmä saattaa loppupeleissä olla se kaikista kallein, laitteiden tehon laskiessa sekä huoltokustannusten noustessa. Järjestelmää hankittaessa kannattaa ottaa siis huomioon hinnan lisäksi myös järjestelmän laatu.

Näiden tärkeimpien komponenttien lisäksi valikoimastamme löytyy esimerkiksi erilaiset tuotantojenseurantajärjestelmät, sekä monet muut hyödylliset aurinkosähköjärjestelmäkomponentit.
valitse laadukas aurinkosähköjärjestelmä

Miten aurinkosähköjärjestelmä toimii käytännössä?

Aurinkosähköjärjestelmä koostuu yleensä aurinkopaneeleista sekä invertteristä. Aurinkopaneelit tuottavat auringonvalosta tasasähköä, joka johdetaan invertteriin joka muuntaa sähkön verkkosähkön tarvitsemaan muotoon eli vaihtosähköksi. Sitä voidaan käyttää laajasti ilman suuria häviöitä. Aurinkopaneelit voivat olla sekä sarjaan- että rinnankytkettyjä. Solarwind Oy käyttää aurinkosähköjärjestelmissään vain tunnetuimpia ja luotettavimpia invertterivalmistajia (SMA ja OMRON). Inverttereihin on saatavilla 5-15 vuoden takuu laitteesta riippuen. Valmistajien älykkäät aurinkopaneeleita varten suunnitellut MPPT invertterit optimoivat tuotannon ja ne käynnistyvät jo hyvin pienellä tuotannolla mikä minimoi pienen tuotannon aiheuttamat häviöt. Kaikilla tuotteilla on toimitettaessa valmistajien pitkäaikaistakuu. Yhdistämällä tehokkaat Suomen oloihin sopivat aurinkopaneelit ja luotettavat ja laadukkaat invertterit saadaan aikaiseksi tehokas ja toimiva aurinkosähköjärjestelmä.

Solarwind ja aurinkosähköjärjestelmä

Solarwind Oy suunnittelee ja asentaa aurinkosähköjärjestelmät avaimet käteen -periaatteella asiakkaan toiveet huomioiden käyttäen mm. osaomistajansa JanneNiska Oy n kotimaisia asentajia ja sähkönsuunnittelun alihankkijoitansa Empower Oy ja Ermen Oy.

Solarwind Oy tekee aurinkosähköjärjestelmien suunnittelua ja asennusta niin kesämökkeihin ja taloyhtiöihin kuin myös suurempiin rakennuksiin ja voimaloihin. Pienimmät asennukset ovat muutamien paneelien järjestelmistä ja suurimmat tähän mennessä toimitetut tuhansien paneelien järjestelmiä.

Yritys tekee sekä pelkkää paneelien ja niihin liittyvien tarvikkeiden, että kokonaisten järjestelmien toimitusta sisältäen sekä suunnittelun että aurinkosähköjärjestelmän asennuksen.
Sähköntuotto
Kesäsin sähkötuottoaika jopa 20-24h
Laadukkaat tuotteet
Käytämme vain tunnettujen valmistajien laitteita.
Takuu
Kaikissa järjestelmissä pitkät takuuajat.